Librije's Zusje

Bekroond met twee Michelinsterren

“Het is een unicum in Nederland dat een nieuw restaurant met een nieuw team binnen zeven maanden twee sterren verdient.”

Werner Loens – Head Inspector, Michelin Benelux

Beleef een onvergelijkbare culinaire ervaring in Librije's Zusje, het hart van gastronomisch Waldorf Astoria Amsterdam.

Onderscheidend. Eigentijds. Autonoom. Executive Chef Sidney Schutte neemt u mee op een culinaire reis met uitgesproken smaakcombinaties en bereidingen en verrast met een combinatie van Aziatische en westerse ingrediënten en producten van lokale producenten.

SIDNEY SCHUTTE

Executive Chef

SIDNEY SCHUTTE - Executive Chef

Na 10 jaar bij drie-sterrenrestaurant De Librije in Zwolle en twee succesvolle jaren bij tweesterrenrestaurant Amber in Hong Kong, verruilde Sidney Schutte Azië voor Amsterdam als Executive Chef van Waldorf Astoria Amsterdam. Onder zijn leiding verwierf het gastronomisch restaurant Librije's Zusje Amsterdam direct twee Michelinsterrren, binnen zeven maanden na de opening.

Sidney Schutte geeft zijn onderscheidende persoonlijke signatuur aan gerechten door lokale producten te combineren met ingredienten en invloeden uit de Aziatische keuken. Hij werkte onder meer in vermaarde sterrenrestaurants als De Librije in Zwolle, De Scholteshof in Stevoort (België) en The Landmark Mandarin Oriental in Hong Kong. In 2006 verwierf Sidney de titel van SVH Meesterkok, de hoogste onderscheiding voor chefs in Nederland.

Sascha Speckemeier

Restaurant Manager

Sascha Speckemeier - Restaurant Manager

Sascha Speckemeier is opgegroeid in het Duitse Soest en is sinds voorjaar 2015 restaurantmanager van Librije's Zusje Amsterdam. Hij bracht een schat aan ervaring met zich mee, opgedaan als restaurantmanager bij het twee-sterrenrestaurant Palais Coburg in Wenen en in Ultraviolet by Paul Pairet in Shanghai.

BEKRONINGEN EN ERKENNING

Met twee Michelinsterren bekroond binnen zeven maanden na de opening - 2014

"Librije's Zusje serveert understated, razendknappe chic op een heel persoonlijke manier: grote klasse."

Hiske Versprille, Het Parool

"Elk gerecht is fraai van opmaak, doordacht van samenstelling en perfect in balans."

Wine & Food Professional

"Ongelooflijk knap om in zulke uitgesproken smaken zo'n subtiele balans te vinden."

Joël Broekaert, NRC Handelsblad